Organic India je indijsko podjetje z vizijo, da svetu ponudi pristne ajurvedske izdelke in rešitve za zdravo in zavestno življenje. Vsi izdelki so ekološki, sestavine pa pridobivajo neposredno od malih kmetov v Indiji. Velik poudarek je na naravnih in trajnostnih kmetijskih praksah, ki služijo materi naravi in jo varujejo ter podpirajo preživetje in dobro počutje kmetov. Vsak izdelek je člen v verigi povezave med materjo naravo, našimi kmeti in vami. Z izbiro izdelkov Organic India si ne podarjate le zdravja in sreče, temveč tudi aktivno sodelujete pri ustvarjanju trajnostnega okolja ter zagotavljanju izobraževanja in dostojanstva kmetov.

Organic India je eno redkih podjetij za proizvodnjo zelišč v Indiji, ki je pridobilo certifikate HACCP, GMP, ISO 9001-2015 in Košer. Izdelki imajo ekološke certifikate Control Union in SGS v skladu s standardi USDA, EU in NPOP Organic Standards.

V podjetju Organic India Si smo distributer ajurvedskih izdelkov Organic India v Sloveniji.

Spoznajte kmete

Mali kmetje v Indiji so steber vsega. Organska Indija od malih kmetov odkupuje pridelke po poštenih cenah in iz njih izdeluje končne izdelke – zeliščne čaje, kozmetiko, prehranska dopolnila in drugo.

video 1

video 2

Dolgoročna trajnost

Verjamemo v moč regeneracije. Mreža kmetov vsako leto obdeluje na tisoče hektarjev ekoloških kmetijskih površin v Južni Aziji, na katerih pridelujejo visokokakovostne ekološke rastline in zelišča. S svojimi deli pomagajo odpraviti razgradnjo okolja v indijskih kmečkih skupnostih. Vsi kmetje tako usposobljeni za ekološke in regenerativne metode kmetovanja. Na svojih parcelah nikoli ne uporabljamo sintetičnih kemikalij, GSO ali obdelovanja.

O naših izdelkih

Potovanje zelišča

Pot zelišč v skodelico ali kapsulo vključuje napredne metode predelave in tehnologije dehidracije, ki zagotavljajo, da zelišča ohranijo največjo moč. Zelišča, ki jih uporabljamo v naših izdelkih, so 100-odstotno ekološka, nabrana in obdelana ročno. Dehidrirajo jih v suhem, sterilnem okolju, da se prepreči razgradnja fitokemikalij. Nato jih grobo zdrobijo pri nizkih temperaturah, da se ohrani okolje bioaktivnih molekul. Na koncu jih napolnimo v 100-odstotno vegetarijanske kapsule brez strupenih kemikalij, topil ali alkohola. Rezultat so najkakovostnejši, najučinkovitejši in najčistejši naravni izdelki, ki so danes na voljo.

video 3